Nieuws

Rockin'em Live in Dorpshuis Ilpendam

Op zondag 14 januari 2024 speelt de uit Northampton afkomstige band Rockin'em in Dorpshuis Ilpendam. Rockin'em is een Brits Rock'N'Roll-trio dat al sinds 2008 de podia bestormt. Met meer dan 500 shows op hun naam hebben ze gespeeld op een aantal van de meest prestigieuze festivals en podia in Europa, zoals Béthune Retro, Walldorf Weekender, Twinwood Festival, Rock'N'Roll Meeting Eindhoven, The Big Jive All-Dayer, Hells BBQ Austria, Sh-Boom Festival en Firebirds Festival.

De band bestaat uit Kev Marlow op leadzang en gitaar, Dion Marlow op contrabas en plaatsgenoot Jan Van Leeuwen op drums en achtergrondzang.

Rockin'em levert een dynamisch en divers optreden dat originele nummers en zeldzame jaren '50 juweeltjes in hun eigen stijl covert. Ze wisselen genres af van Doo Wop tot Rockabilly tot Jive en meer, en houden zo het publiek scherp. Ze laten ook hun individuele talenten en charisma zien, waardoor ze een gedenkwaardige podiumshow creëren die opvalt tussen het publiek.

De band heeft vier albums uitgebracht, verscheen op BBC en onafhankelijke radioshows, maakte een tv-optreden en filmde met Bopflix Films, waarbij ze veel positieve feedback kregen. Je kunt meer informatie over de band vinden, enkele van hun video's bekijken en naar muziek luisteren op hun website www.rockinem.com.

Aanvang 15.00 uur
Eindtijd 19.00 uur
Entree € 7,50 per persoon

Zomervakantie 2023

Dorpshuis Ilpendam is gedurende de zomervakantie [22 juli tot en met 3 september 2023] beperkt geopend. Vrijwel alle verenigingsactiviteiten zijn gestopt. Huurders/Gebruikers van het voormalige schoolgebouw met een eigen sleutel houden toegang en kunnen activiteiten blijven organiseren.

Wij, als beheerders, gaan er in deze periode ook een paar dagen tussenuit. Gedurende onze afwezigheid is vervanging geregeld in de personen van Arjan en Bianca Groeneveld. Wij blijven 7 dagen per week telefonisch bereikbaar tussen 9 en 17 uur. Let op, er wordt niet gereageerd op het WhatsApp nummer !

Klanten welke bestellingen willen plaatsen in onze webshop zullen zien dat er enkel en alleen prijzen te zien zijn, en er niet online kan worden besteld. Wij vragen u ons te bellen op het vaste nummer zodat wij kunnen bespreken of - en zo ja en wanneer - u brood, banket, soepen of maaltijden kunt bestellen.

Ook voor andere vragen kunt u ons gewoon bellen. Krijgt u onverhoopt geen gehoor of wilt u een bericht voor ons achterlaten kies dan optie 1.

Met vriendelijke groet,

Ronald, Ingrid, Ilona en Ilse van Delden
Dorpshuis Ilpendam

Stefan de Walle en Jacqueline Blom in nieuwe dramaserie Tweede Hans

Een groot deel van deze serie is opgenomen in Dorpshuis Ilpendam en directe omgeving !

Vanaf vrijdag 29 april om 21.30 uur start op NPO 1 de nieuwe 10-delige dramaserie Tweede Hans van Omroep MAX. Dit is zojuist bekendgemaakt in het radioprogramma Villa VdB op NPO Radio 1. De 64-jarige Hans (Stefan de Walle) is gelukkig getrouwd met Marleen (Jacqueline Blom). Als Hans met pensioen moet, verliest hij een groot deel van zijn identiteit. Wie is hij, zonder deze baan? Moet hij genieten? Waarvan? Zijn relatie met Marleen en andere dierbaren komt onder druk te staan, terwijl hij wanhopig op zoek gaat naar een nieuwe invulling van zijn leven.

Met de nieuwe camper die Hans en zijn vrouw kopen van zijn pensioenbonus willen ze lekker op pad gaan, maar daar lijkt vooralsnog weinig van terecht te komen. Hans probeert ondertussen zijn draai te vinden in deze nieuwe levensfase, maar rent zichzelf voorbij. Tot hij zich realiseert dat het niet gaat om wat je doet, maar wie je bent. De muziek van het shantykoor biedt gelukkig troost én humor.

Naast Stefan de Walle en Jacqueline Blom zijn er rollen weggelegd voor onder anderen Angela Groothuizen, Martin van Waardenberg, Margot Rôs, Eric van Sauers, Jack Wouterse, Henk Poort, Ferdi Stofmeel en Anne-Marie Jung.

De serie is geschreven door Karen van Holst Pellekaan (o.a. De gelukkige Huisvrouw, Buiten is het feest) en Martin van Waardenberg (o.a. De Marathon, Het geheime dagboek van Hendrik Groen). De regie is in handen Rita Horst (o.a. Moeder ik wil bij de Revue, B.A.B.S., Export Baby).

Tweede Hans: de pensioenpodcast
In de podcastserie Tweede Hans: de pensioenpodcast spreekt presentator Jurgen van den Berg met experts en ervaringsdeskundigen over de tijd na ons werkzame leven. Hoe kan het dat de een snákt naar zijn laatste werkdag en de ander vastberaden is om te sterven in het harnas? Hoe zorg je ervoor dat het appeltje voor de dorst niet te zuur is? En kunnen mensen die nog lang niet aan hun pensioen toe zijn leren van mensen die niet (meer) werken? In zes afleveringen behandelt Jurgen evenveel thema’s. Van het zwarte gat tot het topsportpensioen en van de FIRE (Financially Independent, Retire Early) - beweging tot pensionado’s als verdienmodel. De podcast is te beluisteren in de bekende podcast apps zoals Spotify en Apple.

Tweede Hans is een coproductie van Omroep MAX en Hollands Licht.

Tweede Hans
Vanaf vrijdag 29 april
Om 21.30 uur bij MAX op NPO 1
Vanaf 29 april zijn alle afleveringen ook te bekijken via NPO Plus.

Aflevering gemist of nog een keer kijken? Dat kan via MAX Vandaag.

Nieuwjaarstoespraak Thomasvaer en Pieternel 8 januari 2022Hieronder leest u de volledige tekst van Thomasvaer en Pieternel editie 2022. Onderaan kunt u de tekst ook als pdf openen/downloaden.
Zodra er beeldmateriaal beschikbaar is, zullen wij dit direct publiceren. De voordracht is vanaf 8 januari ook te zien bij omroep PIM.

Voor nu veel leesplezier......

PIETERNEL
Wees welkom allen in het nieuwe jaar,
Namens mijzelf, Pieternel, en natuurlijk Thomasvaer.
Voor de tweede maal geheel digitaal,
En dat voelt beslist een beetje kaal.
Vandaag staat er op het program,
Het wel en wee van Ilpendam.
Opgetekend door Jacco van Oostveen en ons beiden,
Proberen wij geen onderwerp te vermijden.

Attachments:
FileFile size
Download this file (Thomasvaer-en-Pieternel-2022.pdf)Tekst als PDF95 kB

Lees meer: Nieuwjaarstoespraak Thomasvaer en Pieternel 8 januari 2022

Subcategorieën

  • Covid-19

    Let op, de berichtgeving en regelgeving in onderstaande artikelen kan gedateerd zijn. De meest actuele regelgeving en berichtgeving kunt u terugvinden op de website van de Rijksoverheid. Klik hier om deze te bezoeken.

In Ilpendam is het nu: