Nieuws

DHL Servicepoint gaat Sluiten

Met ingang van vrijdag 17 februari 2023 sluit DHL ServicePoint Ilpendam. U kunt vanaf deze datum terecht bij ;

  • Dansschool NvHer aan de Kanaalstraat 10 in Purmerend,
  • Blokker op de Burg. Kooijmanweg in Purmerend [bij Albert Heijn XL],
  • Blokker in het Willem Eggertcentrum Purmerend of
  • Van Oostrom in het Makado Centrum Purmerend [John F. Kennedyplein]

Stefan de Walle en Jacqueline Blom in nieuwe dramaserie Tweede Hans

Een groot deel van deze serie is opgenomen in Dorpshuis Ilpendam en directe omgeving !

Vanaf vrijdag 29 april om 21.30 uur start op NPO 1 de nieuwe 10-delige dramaserie Tweede Hans van Omroep MAX. Dit is zojuist bekendgemaakt in het radioprogramma Villa VdB op NPO Radio 1. De 64-jarige Hans (Stefan de Walle) is gelukkig getrouwd met Marleen (Jacqueline Blom). Als Hans met pensioen moet, verliest hij een groot deel van zijn identiteit. Wie is hij, zonder deze baan? Moet hij genieten? Waarvan? Zijn relatie met Marleen en andere dierbaren komt onder druk te staan, terwijl hij wanhopig op zoek gaat naar een nieuwe invulling van zijn leven.

Met de nieuwe camper die Hans en zijn vrouw kopen van zijn pensioenbonus willen ze lekker op pad gaan, maar daar lijkt vooralsnog weinig van terecht te komen. Hans probeert ondertussen zijn draai te vinden in deze nieuwe levensfase, maar rent zichzelf voorbij. Tot hij zich realiseert dat het niet gaat om wat je doet, maar wie je bent. De muziek van het shantykoor biedt gelukkig troost én humor.

Naast Stefan de Walle en Jacqueline Blom zijn er rollen weggelegd voor onder anderen Angela Groothuizen, Martin van Waardenberg, Margot Rôs, Eric van Sauers, Jack Wouterse, Henk Poort, Ferdi Stofmeel en Anne-Marie Jung.

De serie is geschreven door Karen van Holst Pellekaan (o.a. De gelukkige Huisvrouw, Buiten is het feest) en Martin van Waardenberg (o.a. De Marathon, Het geheime dagboek van Hendrik Groen). De regie is in handen Rita Horst (o.a. Moeder ik wil bij de Revue, B.A.B.S., Export Baby).

Tweede Hans: de pensioenpodcast
In de podcastserie Tweede Hans: de pensioenpodcast spreekt presentator Jurgen van den Berg met experts en ervaringsdeskundigen over de tijd na ons werkzame leven. Hoe kan het dat de een snákt naar zijn laatste werkdag en de ander vastberaden is om te sterven in het harnas? Hoe zorg je ervoor dat het appeltje voor de dorst niet te zuur is? En kunnen mensen die nog lang niet aan hun pensioen toe zijn leren van mensen die niet (meer) werken? In zes afleveringen behandelt Jurgen evenveel thema’s. Van het zwarte gat tot het topsportpensioen en van de FIRE (Financially Independent, Retire Early) - beweging tot pensionado’s als verdienmodel. De podcast is te beluisteren in de bekende podcast apps zoals Spotify en Apple.

Tweede Hans is een coproductie van Omroep MAX en Hollands Licht.

Tweede Hans
Vanaf vrijdag 29 april
Om 21.30 uur bij MAX op NPO 1
Vanaf 29 april zijn alle afleveringen ook te bekijken via NPO Plus.

Aflevering gemist of nog een keer kijken? Dat kan via MAX Vandaag.

Nieuwjaarstoespraak Thomasvaer en Pieternel 8 januari 2022Hieronder leest u de volledige tekst van Thomasvaer en Pieternel editie 2022. Onderaan kunt u de tekst ook als pdf openen/downloaden.
Zodra er beeldmateriaal beschikbaar is, zullen wij dit direct publiceren. De voordracht is vanaf 8 januari ook te zien bij omroep PIM.

Voor nu veel leesplezier......

PIETERNEL
Wees welkom allen in het nieuwe jaar,
Namens mijzelf, Pieternel, en natuurlijk Thomasvaer.
Voor de tweede maal geheel digitaal,
En dat voelt beslist een beetje kaal.
Vandaag staat er op het program,
Het wel en wee van Ilpendam.
Opgetekend door Jacco van Oostveen en ons beiden,
Proberen wij geen onderwerp te vermijden.

Attachments:
FileFile size
Download this file (Thomasvaer-en-Pieternel-2022.pdf)Tekst als PDF95 kB

Lees meer: Nieuwjaarstoespraak Thomasvaer en Pieternel 8 januari 2022

4 Koninklijke Onderscheidingen in Ilpendam

In de gemeente Waterland zijn 8 inwoners waaronder 4 ilpendammers benoemd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. In verband met de geldende coronamaatregelen was het dit jaar niet mogelijk een grote bijeenkomst te organiseren.

Op maandag 26 april 2021 heeft burgemeester Marian van der Weele de gedecoreerden verrast met een bezoek waarbij zij de lintjes aan hen heeft uitgereikt. Zo zijn de heren Van der Weijden, Verbij, Riool en Van Oostveen uit Ilpendam en de heer Mulder uit Monnickendam, geroemd voor hun bijzondere vrijwilligersactiviteiten ten bate van de samenleving. Ook op Marken werden de dames Van Altena – Boes en Uithuisje – Schouten en de heer Zeeman verrast door het bezoek van de burgemeester.

Lees [hieronder] verder om meer informatie te krijgen over de gedecoreerden.

Lees meer: 4 Koninklijke Onderscheidingen in Ilpendam

Subcategorieën

  • Covid-19

    Let op, de berichtgeving en regelgeving in onderstaande artikelen kan gedateerd zijn. De meest actuele regelgeving en berichtgeving kunt u terugvinden op de website van de Rijksoverheid. Klik hier om deze te bezoeken.

In Ilpendam is het nu: